Monument restauratie

Onderhoud monumenten

Ondanks het feit dat beton vaak gezien wordt als een modern bouwmateriaal, werd beton al meer dan honderd jaar geleden gebruikt bij de bouw van panden. Veel monumentale panden bestaan dan ook voor een groot deel uit betonnen constructies. Door de leeftijd van de panden bevatten ze vaak veel beschadigingen, goed onderhoud is dan ook erg belangrijk. Hiervoor schakelt u BMG Betontechnieken in!

De oorzaak van het probleem

Sinds het einde van de 19e eeuw word beton constructief gebruikt in de bouw van panden, het is dan ook niet gek dat het beton door de jaren heen beschadigingen heeft opgelopen. Vaak ontstaat deze schade doordat het wapeningsstaal in het beton verroest, bijvoorbeeld door een te hoog vochtgehalte. Het beton van het monumentale pand is jarenlang blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden. Dit is de voornaamste reden van slijtage van het pand.

Vandaag de dag wordt ernstige aantasting van het beton van monumenten steeds vaker duidelijk. Gelukkig zijn wij bij BMG Betontechnieken gespecialiseerd in het restaureren, renoveren en onderhouden van betonnen constructies. Met methodes zoals het gebruiken van betere bouwmaterialen en blijvend verhelpen van schade, zorgen wij ervoor dat ieder monumentaal pand weer schadevrij wordt.

De oplossing voor monument restauratie

Onze specialisten beschikken over de juiste kennis en ervaring om monumentale panden te repareren. Dit doen wij uitsluitend door het gebruik van de nieuwste technieken en met hoogwaardige materialen die we aanpassen aan de aard van de oude ondergrond.

We werken met de volgende technieken;

  • Het injecteren van scheuren
  • Het handmatig repareren van betonschade
  • Het repareren van het beton met kathodische bescherming
  • Het aanbrengen van lijmwapening

Ervaring met monument restauratie

Één van onze referenties is de met trots gerestaureerde Thuredrith Aula op begraafplaats Essenhof te Dordrecht dit schitterende pand dateert uit 1938 en ademt een barokke sfeer uit. De aula is ontworpen door een leerling van van Ravesteijn die tevens ook de ontwerper van Kunstmin en de oude entree van Blijdorp was met zijn herkenbare stijl.

Sinds 1988 is de aula gesloten geweest. Toen het crematorium weer geopend werd, bleek dat het monumentale pand restauratie nodig had. Wij van BMG Betontechnieken hebben in 2020 alle betonreparaties, het schilderwerk en de kitwerkzaamheden mogen uitvoeren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Interesse in een van onze diensten? Neem contact met ons op of vraag eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte op.

Offerte aanvragen