Vloeistofdichte vloeren

Vloeistofdichte vloer

Een vloeistofdichte vloer houdt in dat de vloer geen naden of kieren heeft, het is een compleet naadloze vloer. Hierdoor kunnen vloeistoffen en vocht onmogelijk in het oppervlak trekken. Met een vloeistofdichte vloer voorkomt u binnendringend vocht in de bouwconstructie, waardoor de kans op schade ook vele malen kleiner wordt. Een vloeistofdichte vloer wordt vaak in bedrijfspanden gelegd.

Waarom een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (Verklaring Vloeistofdichte Vloeren)

Diverse bedrijfsactiviteiten kunnen leiden tot bodemverontreiniging. De overheid staat deze activiteiten toe, mits er voorzieningen en/of maatregelen worden getroffen om bodemverontreiniging te voorkomen. Bij BMG BetonTechnieken zijn we gespecialiseerd in het leggen van deze vloeistofdichte vloeren en worden, na inspecteren door een onafhankelijk bedrijf, geleverd met een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (voorheen PBV- verklaring).

Wanneer heeft u een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening nodig?

In sommige gevallen vereist de overheid een aantoonbare vloeistofdichte voorziening. Dit geldt wanneer u één of meerdere van onderstaande ruimten bezit of beheert;

  • wasplaats (bijv. garagebedrijven, automotive, havens);
  • opslagplaats (bijv. zoutopslag, containeropslagplaats);
  • hangarvloeren;
  • tankstation (bijv. tankplaats, vulplaats);
  • inzamelplaats vloeistoffen; KCA depot / milieustraat / afvalbrengstation;
  • opstelplaats;
  • laad- en losplaats (bijv. tankwagens, containers);
  • productiehal;
  • overige voorzieningen.

De Verklaring Vloeistofdichte Voorziening wordt afgegeven na een onafhankelijke inspectie bij het voldoen aan de eisen. Voor de inspectie zal per voorziening bepaalt worden met welk protocol de voorziening het beste geïnspecteerd kan worden. Op basis van het gekozen protocol wordt omschreven waaraan de vloeistofdichte voorziening moet voldoen om de Verklaring Vloeistofdichte Voorziening  te ontvangen.

Ervaring

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door getrainde en opgeleide kunststof vloeren aplicateurs, die al vele jaren in dit vakgebied werken.

Één van onze referenties is de met trots de bedrijfsvloeren van UPS door heel Nederland (waaronder Utrecht, Schiphol, Rotterdam en Schiedam). Hier hebben wij in opdracht van onze zeer gewaardeerde klant Ciolina B.V. verschillende bedrijfsvloeren voorzien van een vloeistofdichte vloer met verklaring van een onafhankelijk inspectie bureau.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Interesse in een van onze diensten? Neem contact met ons op of vraag eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte op.

Offerte aanvragen